Waar een bananenschil goed voor is

Blog Waar een bananenschil goed voor is

Haal die bananenschil maar uit de prullenbak, want je kunt er verrassend veel dingen mee doen. Van gezichtscrème tot plantenvoeding: de bananenschil kan veel problemen doen oplossen. Hieronder lees je wat je met een banenschil kunt doen.

Huid

Wil je je gezicht een boost geven? Laat dan die dure gezichtscrème staan en pak een bananenschil. In de schil zitten natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en rimpels. Ook kan een bananenschil helpen tegen een droge huid dankzij vitamine A. Wanneer je last hebt van rode plekjes of acné, kun je je gezicht insmeren met een bananenschil. De enzymen helpen de talgproductie te verminderen. 

Witte tanden

Wanneer je de bananenschil smeert over je tanden – nee, je hoeft er dus niet op te kauwen – krijg je wittere tanden. Dit is een natuurlijke wijze om je tanden te bleken. In de bananenschil zit mangaan, kalium en magnesium. Deze zorgen ervoor dat je tanden wit blijven. Wrijf gedurende twee minuten de bananenschil over je tanden en laat dit tien minuten zitten. Vervolgens spoel je je tanden na met water en na enkele wrijfsessies zul je al verschil zien.

Planten

Bewaar de plantenschil als je van je planten houdt. Als je last hebt van bladluizen, kun je stukjes bananenschil in de desbetreffende pot met potgrond stoppen. Hierdoor gaan de bladluizen juist af op de zoete geur van de bananenschil, in plaats van naar de plant. Ook kun je bananenschillen laten weken in een kan met water. Laat deze enkele dagen staan en giet het vervolgens over je planten. Je planten zullen hierdoor profiteren van de extra voedingsstoffen die uit de bananenschil zijn ontsnapt. 

Recente berichten