Hoe voorkom je spierpijn?

Blog Hoe voorkom je spierpijn?

Veel mensen vinden het een tevreden gevoel: spierpijn. Toch kan het erg vervelend zijn als je na een uurtje knallen in de sportschool niet meer normaal kunt lopen. Wij geven je een aantal tips om de spierpijn te verlichten.

1 Eet genoeg eiwitten

Het is een feit dat spieren sneller herstellen door eiwitten. Eet dus genoeg eiwitten. Hiermee voorkom je niet alleen spierpijn, maar kun je ook nog eens het beste resultaat behalen. Eet dus na je sportsessie een maaltijd met veel eiwitten, zoals kwark met een banaan of noten. 

2 Fruit

Fruit met een donkere, dunne schil zijn na de training goed voor je. Een voorbeeld hiervan zijn bosbessen. Dit fruitsoort bevat veel voedingsstoffen en voeren afvalstoffen af in je lichaam.

3 Eet op het goede tijdstip

Wanneer je hebt gesport, kun je beter 30 tot 40 minuten wachten totdat je iets gaat eten. Zo kunnen jouw spieren rustig herstellen.

4 Omega 3

Omega 3 is een ontstekingsremmer, dus het zorgt ervoor dat jouw spieren sneller herstellen. Omega 3 zit onder andere in kabeljauw, zalm en andere vissoorten. Daarnaast zit het in olie, noten en kolen. 

5 Een koude douche

Een koude douche herstelt jouw spieren van de gemaakte schade in je spieren. Wanneer je al 30 seconden lang doucht, kun je al verbetering merken.

6 Slaap voldoende

Als je rust, herstellen jouw spieren. Bij een korte nacht komen er niet de juiste hoeveelheid hormonen vrij die jouw spieren kunnen herstellen. Zorg er dus voor dat je een goed slaapritme krijgt. 

Recente berichten